Den Haag, Nijmegen, Amersfoort, Leiden, Amsterdam


* Het kaf en het koren. We zien in sociale media  complottheorieën, gezondheidsclaims, verrassende wetenschappelijke bevindingen, nepnieuws, zelfbenoemde experts in van alles en nog wat. Vier bevlogen filosofen nemen het publiek in theater Branoul in Den Haag daarom mee op excursie, telkens van 14:00 tot 17:00 uur. Gevarieerde en uitdagende programma’s. De sprekers  reflecteren met het publiek op wat ons in deze tijd bezighoudt en stellen daarvan de waarde en de waarheid in vraag. Op 13 maart Maarten Doorman, zie hier en zie hier.

* In Schrit-tmachers Salon op 3 april spreken  onder leiding van Karin Post choreograaf Dada Masilo, Lloyd Marengo en de Franse choregraaf Anne Nguyen met cultuurfilosoof Maarten Doorman en socioloog Roberta Shapiro. (AFGELAST)

* Op 9 april om 14 uur in Poëziecentrum Nederland (Mariënburg, Nijmegen) Ontmoet de dichter. Optreden en gesprek met Wim van Til over de nieuwe bundel Wie niet.

* Op 8 juni lezing georganiseerd door het speelforum in Amersfoort over belang van spelen: ‘De jas van Schiller.’

* Al behoort Nederland tot een van de gelukkigste landen ter wereld, de druk op de geestelijke gezondheid is groot. Maar liefst 40% kampt met enige vorm van psychisch leed. Hoewel het lot iedereen eens treft, is elk leed weer anders. Biedt filosofie dan troost? Op vrijdag 13 juni 2022 organiseert Filosofie Magazine een collegedag met vier gelijkmoedige denkers die zich buigen over de zin en onzin van de troost van het denken. Met Inge van Nistelrooij, Wim Dubbink, Marli Huijer en Maarten Doorman. De laatste bespreek Arthur Schopenhauers pessimisme, waarover onlangs ook deze podcast verscheen.

Op 21 juni, 18 uur, in de Oude Kerk te Amsterdam een lezing over hedendaagse kunst in kerken: Van wie is de geschiedenis? En op 3 augustus op NPO radio 1 (dit is de dag) over Beyoncé’s Spazms.