Citaat van de week: Ons verstand zet ons er soms toe aan, ons als gekken te gedragen. (La Rochefoucauld)

Gesprek, debat & lezing

In Brussel op 21 september 2018 een lezing over authenticiteit en het ware zelf in het Kaaitheater (Brussel) als inleiding op het stuk Jed Martin. Autoportrait / Zelfportret; op 22 september debat in De Balie (Amsterdam) over de opstand in de Rif;

Asis Aynan, publicist en Riffijn en Maarten Doorman gaan in gesprek over natievorming, regionalisme, opstand en romantiek. Verder die avond meer over de Europese Riffijn, en de rol van media en internet in de beweging. Internet is dé plek van nepnieuws, trollen, maar ook een zegen voor onderdrukte volkeren. Met Btisam Akarkach en Abdennatij Benseddik.

Op 17 oktober gesprek met Daniëla Hooghiemstra in De Kring (Amsterdam) over dierenliefde, romantiek en andere belangrijke zaken n.a.v. Maarten Doormans laatste boek Dichtbij en ver weg en op 25 oktober 's ochtends een lezing over romantiek in de ISVW in Leusden. Op dezelfde dag 's avonds om 9 uur in De Balie een nagesprek bij Het Hut Syndicaat.

In Het Hut Syndicaat legt regisseur Diego Gutiérrez de langzaam verdwijnende jagerscultuur in Nederland vast. In een speciaal programma bij Het Hut Syndicaat gaan we het hebben over het verlangen van de jager naar traditie en romantiek. Waar komt deze behoefte naar een puur buitenleven vandaan, en wat zegt dit over onze verhouding tot de natuur? Na de film gaan we onder andere in gesprek met filosoof Maarten Doorman.